TRYB JASNY/CIEMNY

Veggie Burger

Jecie czasem fast foody? Ślinicie się na widok cudnych  i pachnących niezdrowych burgerów? Mam dla was wszystkich rozwiązanie. Wspaniały, przepyszny, wielowymiarowy i bardzo, bardzo zdrowy Veggie Burger zmieni wasz światopogląd! Zrobiony praktycznie od podstaw napawa mnie dumą! Od kilku dni, myśląc już o jego zrobieniu, hodowałam kiełki. Rosły na moich oczach. Z małych, niepozornych ziarenek wychodziły nieśmiało pierwsze sprężynki, by finalnie zakwitnąć prawdziwą, kiełkową gęstwiną. Cudowne!  Hodowałam trzy rodzaje kiełek: kiełki kozieradki, brokułu i chińską kiełkową mieszankę. Każde z nich, ma inne, wyjątkowe cechy i swój oryginalny, niepowtarzalny smak. A ile w nich zdrowia. Poważnie, jedząc takie zdrowe jedzenie, czuję, że każda komórka mojego organizmu jest mi wdzięczna za wszelkie włożone starania. Takie fast foody to ja mogę jeść codziennie. 




Veggie Burger: 
- 2 liście karbowanej sałaty
- 3 plastry ogórka
- 2 plastry czerwonej cebuli
- 2 plastry żółtego sera
- garść kiełków kozieradki
- garść kiełków chińskich 

Bułeczkę przeciąć na pół. Dolną część obficie posmarować sosem czosnkowym z awokado. Nałożyć duży kotlet z pszenicy, sałatę, plastry ogórka, cebulę i żółty ser. Następnie rozsmarować dość dużą ilość pasty z pszenicy z ajwarem i ostrą papryką. Na samej górze nasypać kiełki. Dla ułatwienia można burgera przykryć górną częścią bułeczki. Ten burger jest bardzo ale to bardzo dobry. Polecam wszystkim fast foodożercom - pokochacie go!



Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki