TRYB JASNY/CIEMNY

Walentynkowa pasta z tuńczyka z ogórkiem

Ktoś kiedyś powiedział, że tuńczyk, czosnek, cebulka absolutnie nie pasują na randkę czy tym bardziej na walentynki. Cóż.. ja się z tą teorią nie zgadzam, chyba, że zakładamy, że na randce tylko my będziemy jeść a nasza druga połówka posili się jedynie naszym uroczym widokiem. Kochani, spokojnie. Grunt to jeść to samo. Przecież w walentynkach chodzi zupełnie o coś innego,a  kiedy już damy się porwać miłosnym uniesieniom, nikt nie będzie pamiętał czy na kanapce był tuńczyk, czosnek czy żółty serek, tylko że było super smacznie i romantycznie. Życzę Wam takich cudnych romantycznych przeżyć i jak najwięcej westchnień. Buziaki

Walentynkowa pasta z tuńczyka z ogórkiem:    

- 1 puszka tuńczyka
- pół długiego ogórka
- 1,5 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka kaparów
- 0,5 czerwonej cebuli
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu

Ogórka i cebulkę pokroić w kostkę. Połączyć wszystkie składniki, dodać pieprz, sól. Wymieszać. Podawać z grzankami.

Smacznego!

Komentarze

  1. Uwielbiam domowe smarowidła na kanapki - są i zdrowsze, i smaczniejsze :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki