TRYB JASNY/CIEMNY

Sałatka z pieczoną cieciorką

Na pourodzinowy detoks od bardzo kalorycznego jedzenia niezbędna była spora dawka świeżych warzyw. Ten sposób zawsze działa. Kiedy jeszcze do tego wszystkiego, warzywka są smaczne i wyglądają kusząco, detoks staje się wielką przyjemnością. Powiem Wam szczerze, że ta prosta sałatka jest taka dobra, że idealnie nadaje się jako lekki obiadowy dodatek do mięska, lub na nagłe przyjście gości.  Do tego chrupiąca cieciorka, nadaje jej oryginalności, ostrości i ciekawego twista, który jest naprawdę fajny!
Próbujcie, pyszności!








Sałatka z pieczoną cieciorką:

- 1 sałata lodowa
- 6 pomidorków koktajlowych
- 3 garści pieczonej cieciorki    
- 2 słodkie pomarańcze
- 1 mała czerwona cebula

sos:

- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka musztardy
- 1,5 łyżki miodu
- 0,5 łyżeczki soli

Sałatę porwać na kawałki. Pomarańcze obrać i pokroić na niewielkie kawałki. Pomidorki poprzekrajać na ćwiartki. Cebulę skroić w piórka. Wszystkie składniki poza cieciorką zmieszać w misce. Składniki sosu wymieszać dokładnie na gładką masę. Dodać do warzyw. Na talerzu posypać pieczoną cieciorką, aby zachowała chrupkość.

Smacznego!

Komentarze

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki