TRYB JASNY/CIEMNY

Deser z musem z białej czekolady, lemon curd i borówkami

Dziś mam dla Was wyjątkowy deser. Z musem z białej czekolady, lemon curd i borówkami. Przygotowałam  go dla naszych wspaniałych gości. Chciałam im zrobić specjalną przyjemność, ponieważ bardzo się cieszyliśmy na spotkanie z nimi. W ostatnim czasie żyjemy w prawdziwym pędzie, ciągle się śpieszymy, gonimy. Funkcjonujemy od piątku do piątku. W takim ciągłym pośpiechu bardzo łatwo jest zagubić rytm, zacząć zaniedbywać przyjaciół, bliskich, siebie samych. Dlatego tym bardziej się cieszę, że udało nam się spędzić cudowny, radosny wieczór z bliskimi nam ludźmi. A spotkania w takim gronie, zawsze są dodatkowym pretekstem do rozpieszczania podniebienia. Także kochani, zapraszam Was dziś na ucztę smaku. Pyszności! 








Deser z musem z białej czekolady, lemon curd i borówkami: 

- 100 gram białej czekolady
- 2 białka jaj
- 3 łyżki serka homogenizowanego
- borówki
- 2 opakowania batona Twix


Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Białka ubić na sztywno. Rozpuszczoną czekoladę wymieszać z serkiem homogenizowanym. Do czekoladowej masy po łyżce delikatnie wmieszać ubite białka. Twixy pokroić w drobne kawałeczki. W kieliszkach lub salaterkach układać warstwami: trochę pokruszonych batoników, na to wartwę lemon curd, następnie mus z białej czekolady. Ponownie, niewielką ilość batoników, lemon curd i mus. Na wierzchu poukładać borówkę. Schłodzić przed podaniem.


Smacznego!

Komentarze

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki