TRYB JASNY/CIEMNY

Chipsy z buraków

Wiecie, że każdego dnia czerpiemy energię i siłę życiową ze wszystkiego co nas otacza? Dlatego tak ważne jest co jemy, czym się otaczamy, czego i kogo słuchamy. W zimny, wilgotny i dość ponury dzień, jak dziś, trudno by nam było podnieść głowę znad komputera bez jakiegoś małego kopa energetycznego. Więc może by tak uderzyć w buraka?
tylko radości, jakie kolory! Nawet od samego patrzenia na niego czuję jak mi krew krąży szybciej. A gdyby tak się troszkę rozpieścić? Co Wy sobie o mnie pomyślicie..ciągle szukam wymówek, żeby się trochę porozpieszczać. Cóż, nie zamierzam wcale zaprzeczać. W końcu dlaczego nie? przecież prawdą jest, że deszcz, że zimno i że katar tylko czai się za rogiem. Wolę już zaczarować ekspresowego buraka i wprowadzić trochę pozytywnych wibracji w jakże przecież wspaniały dzień tygodnia jakim jest piątek. To co? Zdrowego piątku wszystkim!




Chipsy z buraków: 

- 4 średnie ugotowane  buraki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól


Ugotowane buraki obrać i pokroić w plastry grubości około 1 cm. Poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pędzelkiem posmarować każdy plaster oliwą z oliwek i posypać niewielką ilością soli. Piec w temperaturze 230 stopni około 20 minut. 

Smacznego!


Komentarze

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki