TRYB JASNY/CIEMNY

Pasta z awokado i czerwonej fasoli

Kupiłam ostatnio awokado Hass, zadziwona tą niewiele mówiącą nazwą i skuszona potencjalną niespodzianką. Od standardowego awokado, różniło się ono jedynie kolorem skórki, ponieważ była ona prawie czarna. Po przekrojeniu okazało się, że nie taki Hass straszny jak go malują i gdybym nie wiedziała, że próbuję czegoś nowego, nigdy bym nie zgadła. Awokado jak awokado. Pyszne, kremowe, smakowite. Znane, lubiane i często jedzone. W związku z tym, że nie zaskoczył mnie nowo odkryty smak postanowiłam sama sobie zrobić prezent. Zrobiłam nową pastę. Zdrową i wysokobiałkową. Pasta z awokado i czerwonej fasoli. Bardzo mi smakuje, świetnie zastąpi masło i wszystko co na maśle można położyć. Pycha!






Pasta z awokado i czerwonej fasoli: 


- 1 awokado Hass
- 1 puszka czerownej fasoli
- 0,5 cytryny
- kawałek chilli
- 1 ząbek czosnku
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki ostrej papryki

Fasolę odcedzić, przepłukać. Awokado wydrążyć. Czosnek i chilli drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć i zmiksować na pastę. Skropić sokiem z połowy cytryny. 

Smacznego!
W Nowy Rok z Superfoods

Komentarze

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki