TRYB JASNY/CIEMNY

Bezglutenowe ciasteczka z cieciorki z masłem orzechowym

Oj jak ja lubię słodycze, które są bez mąki, bez cukru i bez tłuszczu..! Do tego zawierają magiczny, ukryty składnik w postaci bomby proteinowej - cieciorki. Przecież to aż niemożliwie piękne zestawienie. Kochani, to jest właśnie moja propozycja na automatyczną poprawę nastroju. Przygotowuje się ekspresowo i tak samo szybko zjada.. Może trzeba je jakoś wydzielać? Zamykać w pancernych pojemniczkach z podpisanymi dniami tygodnia. Ciasteczka są wilgotne, o intensywnie głębokiej konsystencji, aromatyczne, orzechowe. Poprostu genialne. Bardzo polecam, bo są nie tylko smaczne ale i zdrowe, czyli to co lubię najbardziej!

Bezglutenowe ciasteczka z cieciorki z masłem orzechowym: 

- 1 puszka cieciorki
- 2 łyżeczki aromatu waniliowego
- 165 gram masła orzechowego
- 80 gram miodu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 90 gram czekolady

Piekarnik nagrzać do 175 stopni C. Wszystkie składniki poza czekoladą zmiksować. na gładką masę. Na końcu dodać posiekaną drobno czekoladę i wymieszać. W dłoni formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach. Piec 10 minut. Po upieczeniu chwilkę odczekać aby ciastka bardziej się zsiadły. Jeść powoli i z umiarem, bo bardzo uzależniają. 

Smacznego!


Komentarze

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki