Pomidory z mozzarellą w miętowym sosie z syropem z agawy
Mam na oknie zioła. Używam ich codziennie i traktuję z wielkim szacunkiem, ale bez względu na to jak dużo ich zrywam, rosną w niezwykłym tempie. Szczególnie mięta. Uwielbiam jej zapach. To jedno z najwspanialszych i najwdzięczniejszych ziół.
Nie musicie jej jeść, żeby się w niej zakochać. Wystarczy ją dotknąć, poruszyć jej listki. Od razu uwalnia swój wspaniały aromat wypełniając całe połączenie odurzającą i piękną wonią. Wspaniałe uczucie! Dziś obserwowałam moją nieziemską miętę przez chwilę i zastanawiałam się jak ją godnie wykorzystać. Miałam ochotę na coś ekstra. Chodziło mi po głowie wiele dzikich pomysłów, oczywiście w większość wersji na słodko, ale powstrzymałam się! W zamian zaserwowałam sobie szalenie dobre pomidory z mozzarellą w towarzystwie sosu z mięty i syropu z agawy.. Doświadczenie nie z tej ziemi!! Koniecznie spróbujcie, wspaniałe!
Nie musicie jej jeść, żeby się w niej zakochać. Wystarczy ją dotknąć, poruszyć jej listki. Od razu uwalnia swój wspaniały aromat wypełniając całe połączenie odurzającą i piękną wonią. Wspaniałe uczucie! Dziś obserwowałam moją nieziemską miętę przez chwilę i zastanawiałam się jak ją godnie wykorzystać. Miałam ochotę na coś ekstra. Chodziło mi po głowie wiele dzikich pomysłów, oczywiście w większość wersji na słodko, ale powstrzymałam się! W zamian zaserwowałam sobie szalenie dobre pomidory z mozzarellą w towarzystwie sosu z mięty i syropu z agawy.. Doświadczenie nie z tej ziemi!! Koniecznie spróbujcie, wspaniałe!
Pomidory z mozzarellą w miętowym sosie z syropem z agawy:
- 1 duży pomidor
- 1 kulka mozzarelli
- 1 łyżka oleju Omega 3
- 1 łyżka syropu z agawy
- 3 łyżki posiekanych listków mięty
- 0,3 łyżeczki soli
Posiekaną miętę połączyć z olejem, syropem z agawy i solą. Dokładnie wymieszać. Pomidora i mozzarellę pokroić w grube plastry. Poukładać naprzemiennie. Polać wszystko miętowym sosem.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz