TRYB JASNY/CIEMNY

Pasta z buraka i fasoli

Kochani moja fascynacja burakami nie ma końca. Upiekłam ich ostatnio całe mnóstwo i próbuję, łączę, smakuję..Wychodzi wyśmienicie. Usta nieustająco mam mocno różowe od podjadania a w sercu wiosna.
Dzisiejsza pasta jest świetna! Aromatyczna, intensywna w smaku, idealna na kanapkę oraz jako dip czy dodatek do warzyw. Dzięki zawartości fasoli jest sycąca i wartościowa, dlatego też może stanowić formę przekąski czy drugiego śniadania. Nie wiem czemu ale dość szybko skojarzyła mi się z hummusem. Ma podobną konsystencję, tyle że przygotujecie ją znacznie,znacznie szybciej. Polecam Wam wprowadzić do swojej diety takie barwne urozmaicenia, nie tylko zyskacie kopa energetycznego, ale także będziecie zdrowsi i pełni życia.

Miłego dnia!



Pasta z buraka i fasoli:

- 1 puszka białej fasoli
- 2 duże pieczone buraki
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 0,5 łyżeczki grubo mielonego pieprzu

Fasolę odcedzić i przepłukać na sitku. Do blendera przełożyć pokrojone, upieczone buraki, fasole, czosnek i oliwę. Zmiksować na gładką masę, przyprawić solą i pieprzem do smaku. 

Smacznego! 


Niskokaloryczny styczeńWalentynkowe menu

Komentarze

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki