TRYB JASNY/CIEMNY

Zimowa lemoniada z imbirem



Nie wiem jak Wy, ale ja zamarzam...strasznie mi zimno..jedyne o czym marzę, to by zawinąć się w koc, ubrana szczelnie w mój cudowny, różowy szlafrok w serduszka z kubkiem gorącej herbaty lub innego rozgrzewającego cuda..no co zrobić..ZIMA!

Dziś mam dla Was wspaniały przepis na rozgrzewającą i niezwykle aromatyczną zimową lemoniadę z imbirem. Cudnie smakuje, ma niesamowity zapach i przede wszystkim działa! Po chwili rozgrzewa nas od środka i przyjemne ogrzewa. Myślę, że po wystygnięciu mogłaby być także świetną alternatywą na bezalkoholowy drink dla wielbicieli korzennych smaków. 

Jeśli macie ochotę, zapraszam także na portal TATENTO, gdzie możecie również znaleźć moje przepisy oraz dowiedzieć się czegoś dla siebie! 





Zimowa lemoniada z imbirem:

- 500 ml wody
- 2 łyżki miodu
- 1 cytryna
- 2 laski cynamonu
- kilka goździków
- kilka plastrów świeżego imbiru

Cytrynę sparzyć i wyszorować. Pokroić w plastry. Zagotować wodę i rozpuścić w niej miód. Imbir obrać i pokroić w plasterki. W wysokich kubkach układać po 2 plastry cytryny. Cytrynę nakłuwać laską cynamonu. Do każdego kubka dodać kilka ziaren goździków i po 2 plastry imbiru. Zalać wodą z miodem.

Smacznego!





Przekąski Sylwestrowe

Komentarze

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki