TRYB JASNY/CIEMNY

Szybki krem z pieczonej dyni z karobem



Kochani, ostatnie dni spędziłam bardzo szybko,w  gronie bliskich mi osób i tym samym troszkę Was zaniedbałam. Mam jednak nadzieję, że nie macie mi tego za złe. Obiecuję, że szybko nadrobię zaległości.
Dziś od rana chodziła za mną dynia. Nie do końca wiedziałam na co konkretnie mam ochotę, ale dość szybko udało mi się sprecyzować. Miało być ekspresowo, zdrowo i w miarę lekko. Z tych prostych wyznaczników powstał cudny krem z pieczonej dyni, który ma bardzo wiele zastosowań. Możecie go pałaszować oddzielnie, traktując jako całościowy deser. Możecie posmarować nim chleb, ale sprawdzi się świetnie także jako polewa do ciasta czy muffinek. 

Lubię takie przepisy kiedy jedząc coś słodkiego nie mam wyrzutów sumienia. Bo nie mam! A smakowało mi naprawdę bardzo! Polecam.


Szybki krem z pieczonej dyni z karobem:

- 0,5 szklanki musu z pieczonej dyni
- 2 łyżki cukru pudru
- 3 łyżki karobu
- 1 łyżka kakao
- 120 gramów twarogu półtłustego
- aromat waniliowy


Mus dyni wymieszać z rozdrobnionym twarogiem, kakao, karobem, cukrem i kilkoma kroplami aromatu waniliowego. Zmiksować blenderem na gładką masę. Podawać jako deser lub jako polewę do ciasta. Przed podaniem schłodzić.

Smacznego!



Smaczna Jesień

Komentarze

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki