Zielone Curry z kurczakiem na ryżu z pieczonego kalafiora
Wczoraj podzieliłam się z Wami przepisem na wspaniały ryż z pieczonego kalafiora. Dziś mam dla Was najszybsze i najlepsze zielone curry. Idealne na przechodnie, zimne i mokre dni końca lata. Z kalafiorowym ryżem smakuje wyśmienicie a jak wygląda!
Wiem jedno, takie pyszne, aromatyczne dania mogłabym jeść cały rok. Zielona pasta curry pomimo, że bardzo ostra, ma w sobie cudowny aromat trawy cytrynowej. Ten cytrusowy zapach w kilka chwil wypełnia wszystkie pomieszczenia przenosząc nas do tropikalnej krainy marzeń. Naprawdę bardzo Wam polecam ten przepis. Nie ma szybszego i lepszego Curry. Wyśmienite!
Wiem jedno, takie pyszne, aromatyczne dania mogłabym jeść cały rok. Zielona pasta curry pomimo, że bardzo ostra, ma w sobie cudowny aromat trawy cytrynowej. Ten cytrusowy zapach w kilka chwil wypełnia wszystkie pomieszczenia przenosząc nas do tropikalnej krainy marzeń. Naprawdę bardzo Wam polecam ten przepis. Nie ma szybszego i lepszego Curry. Wyśmienite!
Zielone Curry z kurczakiem na ryżu z pieczonego kalafiora:
- 1 pierś z kurczaka
- 300 gramów zielonej fasolki
- 1 mała cukinia
- 1 puszka mleka kokosowego
- 3 czubate łyżki zielonej pasty curry
Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Usmażyć na złoto na oliwie, posolić. Fasolkę umyć i pokroić w 4 centymetrowe kawałki. Dodać do kurczaka. Wymieszać. Cukinię pokroić w kostkę i także dodać na patelnię. Chwilę smażyć po czym zalać wodą. Gotować na niewielkim ogniu do miękkości warzyw. Kiedy woda w większości wyparuje dodać pastę curry i mleko kokosowe. Dobrze wymieszać. Chwilkę gotować, by curry miało dość gęstą, kremową konsystencję. Podawać z ryżem z pieczonego kalafiora.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz