TRYB JASNY/CIEMNY

Dorsz zapiekany z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

Nie często przygotowuję ryby i to jest wielki błąd. Bo ryby są nie tylko zdrowe ale i bardzo smaczne. Wystarczy je dobrze przygotować, włożyć w to trochę serca, zaszaleć a później pozostaje już tylko rozkoszować się smakiem. U mnie dziś chuda, pyszna rybka. W zestawieniu, które nas wszystkich bardzo pozytywnie zaskoczyło. Mozzarella komponuje się świetnie z rybą a słodkie, lekko kwaskowe pomidorki nadają daniu pazur. Bardzo Wam polecam eksperymentowanie z rybami. Może tak jak ja, odkryjecie całkiem nieznane, niezwykłe przyjemności? 

Dorsz zapiekany z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi:

- 3 filety z dorsza
- ok. 10 pomidorków koktajlowych
- 2 kulki mozzarelli
- 2 łyżeczki  ziół prowansalskich
- 1,5 łyżeczki soli
- 1,5 łyżeczki pieprzu 

Filety opłukać i dobrze osuszyć. Ułożyć na folii do pieczenia. Oprószyć solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Pomidorki pokroić w małe plasterki, mozzarellę porozdzierać na mniejsze kawałki. Na rybę ułożyć plastry pomidorków a na nie kawałki mozzarelli. Każdy kawałek ryby zawinąć w folię i piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni C.  

Smacznego!

Komentarze

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki