TRYB JASNY/CIEMNY

Pasta jajeczna z rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem




Śniadaniowe pasty są super. Wiem, wiem, mówiłam to już milion razy, ale mimo wszystko, za każdym razem zachwycam się od nowa. Może ma to związek z tym, że nie lubię wędlin? Nie lubię takich banalnych kanapkowych połączeń. A już przede wszystkim nie lubię suchych kanapek. Mówiąc suchych, mam na myśli zestaw chleb,masło, szynka. W swojej kanapkowej zachłanności, lubię napakować na kromkę chleba tyle warzyw ile się tylko zmieści. A czasem nawet więcej. Lubię, kiedy nawet przy śniadaniu na szybko, moje smakowe czujki się radują. Także wymyślam pasty. Tym razem moja jajeczna pasta jest dość solidnie napakowana w białko, co daje jej dodatkowy plus. Chudy twarożek to świetny pomysł. Pasta jest bardzo smaczna, szybka i prosta. Czyli to co lubię najbardziej! 



Pasta jajeczna z rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem:

- 3 jajka
- 60 gram chudego twarogu
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 0,5 łyżeczki soli
- 3 duże rzodkiewki
- 0,5 średniego ogórka szklarniowego
- 2 łyżki szczypiorku

Jajka ugotować na twardo, następnie ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rzodkiewki, szczypior i ogórka umyć i pokroić w drobną kostkę. Twaróg rozdrobnić i dodać do jajek. Majonez wymieszać z musztardą i solą. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać.

Smacznego!

Komentarze

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki