TRYB JASNY/CIEMNY

Pasta z czerwonej fasoli z tahini

 Pasty do chleba to super sprawa! Idealnie rozwiązują nam problem szybkich kanapek i śniadaniowej monotonii. Pasty możecie komponować w zależności od smaku czy preferencji, pokręcać ich smak, lub wybierać te łagodne.
Jak by na to nie patrząc pasty, szczególnie te z fasoli, soczewicy i orzechów są bardzo, bardzo zdrowe. Mają w sobie mnóstwo witamin, ale również białka roślinnego, które jest świetnym źródłem energii. Jest to również fajna alternatywa dla każdej osoby na diecie. Dodatkowym atutem jest zaś czas przygotowania. Większość past robi się super szybko i przy minimalnym nakładzie pracy. Dzisiejsza pasta jest kremowa, jedwabista, niezwykle smaczna i treściwa. Bardzo, bardzo nam smakuje!

Polecam także pastę z marchewki z kolendrą , pastę z czerwonej fasoli z gomasio lub pastę z czerwonej fasoli i awokado.




Pasta z czerwonej fasoli z tahini:

- 400 gramów ugotowanej czerwonej fasoli/ może być z puszki
- 2 łyżki tahini
- 3 ząbki czosnku
- 0,5 łyżeczki soli himalajskiej
- 1 łyżka oliwy z oliwek

Fasolę odcedzić, przepłukać wodą, wstawić do miksera. Dodać tahini, posiekane ząbki czosnku i sól. Zmiksować na gładką masę. Przełożyć do pojemniczka. Polać oliwą. 

Smacznego!





Komentarze

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki