TRYB JASNY/CIEMNY

Jajka nadziewane hummusem

Ponieważ Wielkanoc już niebawem mam dla Was super prosty przepis na jajka nadziewane hummusem. To doskonałe rozwiązanie dla osób dbających o linię. Jajka nadziewane hummusem są kremowe, smaczne i bardzo sycące. Idealne na Święta.
Nie wiem jak Wy, ale ja jestem zdania, że najlepsze są przepisy przy których nie ma zbyt dużo pracy. Szczególnie w okresie Świąt, kiedy wiadomo, że zajęć mamy o wiele więcej, oszczędność czasu jest sprawą kluczową. Nadziewane, faszerowane jajka mogą wydawać się pracochłonne, lecz w rzeczywistości wcale takie nie są. Jeśli wybierzecie dobre składniki ich przygotowanie zajmie Wam chwilkę a radość ze smaku będziecie odczuwać przez naprawdę długi czas.

Serdecznie polecam!


Jajka nadziewane hummusem:

- 4 jajka
- 3 czubate łyżki hummusu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- świeżo mielony pieprz
- sól

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, przekroić na pół. Żółtka wydrążyć, rozgnieść widelcem. Dodać hummus, oliwę z oliwek, sól i pieprz. Wymieszać. Tak przygotowaną masą nadziewać połówki białek. Wierzch można posypać szczypiorem.

Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki