TRYB JASNY/CIEMNY

Pieczone szparagi z czosnkiem

Wiosna to sezon na szparagi. Cudowne, jędrne, aromatyczne szparagi. Gotowane, pieczone, duszone czy w formie zupy krem..w każdej postaci są wyjątkowe i niezwykłe.

Hummus buraczany

 Jestem wielką fanką hummusa. W oryginalnej wersji pożeram go łyżkami lub maczam w nim surowe warzywa. Uwielbiam. Dodatkowo kiedy pomyślę sobie jak bardzo jest zdrowy, c…

Stek z kalafiora z pieczonymi ziemniaczkami

Piątek więc ryba. A ryby brak. To może ziemniaczki? - Same?  Nie! z kalafiorkiem. Z kalafiorkiem? Chyba powinno być na odwrót? - Jak na odwrót? No, że kalafior z ziemni…

Kulki zdrowia z amarantusem i awokado

Dziś mam dla Was coś bardzo smacznego i zdrowego. Kulki z amarantusem, awokado i masłem orzechowym. Przygotujecie je w chwilę i będziecie mieli gotową i wartościową prze…

Grzybowe kotleciki z kurczaka

Ale dziś mamy niebo. Chmury wyglądają jakby malowane pędzlem artysty. Wspaniałe, przepiękne. Nie mogłam się napatrzeć. Do tego powietrze pachnie jakoś tak inaczej. Ciepł…

Zupa z czerwonej soczewicy

 Majówka, ech Majóweczka.. Miało być ciepło, miało być słońce, a tutaj wiatr, deszcz i zimno. Spacerując po ogródku tak zmarzłam, że musiałam rozgrzewać się gorącą herba…

Liście rzodkiewki na maśle a'la szpinak

Od kilku dni, intensywnie pokazuję Wam propozycje wykorzystania w kuchni liści rzodkiewek. Uważam, że są równie wartościowe i smaczne jak i same rzodkiewki, dlatego jeś…

Pesto z liści rzodkiewki

Nie lubię marnotrawstwa.. Gotując brokuła zawsze wykorzystuję ogonek, a jedząc rzodkiewki z rozkoszą przerabiam ich liście na mnóstwo przeróżnych pyszności. Dziś podziel…

Wiosenny kurczak z rzodkiewkami

Hurrra!! Sezon rzodkiewkowy uważam za otwarty. Wspaniałe wysokie grządki mojej Mamy obrodziły cudnymi nowalijkami. Ci, którzy mnie znają i czytają, wiedzą, że nie jestem…

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki