Wiosna to sezon na szparagi. Cudowne, jędrne, aromatyczne szparagi. Gotowane, pieczone, duszone czy w formie zupy krem..w każdej postaci są wyjątkowe i niezwykłe.
Jestem wielką fanką hummusa. W oryginalnej wersji pożeram go łyżkami lub maczam w nim surowe warzywa. Uwielbiam. Dodatkowo kiedy pomyślę sobie jak bardzo jest zdrowy, c…
Piątek więc ryba. A ryby brak. To może ziemniaczki? - Same? Nie! z kalafiorkiem. Z kalafiorkiem? Chyba powinno być na odwrót? - Jak na odwrót? No, że kalafior z ziemni…
Dziś mam dla Was coś bardzo smacznego i zdrowego. Kulki z amarantusem, awokado i masłem orzechowym. Przygotujecie je w chwilę i będziecie mieli gotową i wartościową prze…
Ale dziś mamy niebo. Chmury wyglądają jakby malowane pędzlem artysty. Wspaniałe, przepiękne. Nie mogłam się napatrzeć. Do tego powietrze pachnie jakoś tak inaczej. Ciepł…
Majówka, ech Majóweczka.. Miało być ciepło, miało być słońce, a tutaj wiatr, deszcz i zimno. Spacerując po ogródku tak zmarzłam, że musiałam rozgrzewać się gorącą herba…
Od kilku dni, intensywnie pokazuję Wam propozycje wykorzystania w kuchni liści rzodkiewek. Uważam, że są równie wartościowe i smaczne jak i same rzodkiewki, dlatego jeś…
Nie lubię marnotrawstwa.. Gotując brokuła zawsze wykorzystuję ogonek, a jedząc rzodkiewki z rozkoszą przerabiam ich liście na mnóstwo przeróżnych pyszności. Dziś podziel…
Hurrra!! Sezon rzodkiewkowy uważam za otwarty. Wspaniałe wysokie grządki mojej Mamy obrodziły cudnymi nowalijkami. Ci, którzy mnie znają i czytają, wiedzą, że nie jestem…