TRYB JASNY/CIEMNY

Pieczony camembert z truskawkową salsą, miodem i octem balsamicznym

Czerwiec to zdecydowanie smak truskawek. A truskawki to życie! Dlatego korzystam póki są, słodkie, soczyste, idealne. Najchętniej zajadam się nimi prosto z kobiałki, ale jestem łakomczuchem więc nie może być inaczej ;) Ponieważ to zdecydowanie jedne z moich ukochanych owoców, przemycam je wszędzie, gdzie to tylko możliwe. Do owsianki, koktajlów, sałatek, obiadu i oczywiście deserów.

 

Mój dzisiejszy przepis jest tak prosty a zarazem efektowny, że sprawdzi się nie tylko na co dzień, ale i na specjalne okazje. Przygotujecie go w 15 minut a zachwytom nie będzie końca.

 

Ciepły, rozkoszny camembert w połączeniu z soczystymi słodkimi truskawkami to przeżycie niesamowicie przyjemne. Cudowny smak lata, który chce się zatrzymać na dłużej.

 

Spróbujcie koniecznie, a jeśli szukacie innych pomysłów na pyszności z truskawkami zajrzyjcie na stronę przepisy.pl. Oszalejecie ze szczęścia!

 

Serdecznie polecam!


Pieczony camembert z truskawkową salsą, miodem i octem balsamicznym:

 

- 1 camembert

- 5 dużych truskawek

- 2 łyżeczki płynnego miodu

- 2 łyżeczki octu balsamicznego

- 3 listki mięty

 

Camembert upiec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C przez około 15 minut. Aż stanie się mięciutki i kuszący. W międzyczasie truskawki pokroić w plasterki, mięte drobno posiekać. Następnie składniki połączyć i polać miodem z octem balsamicznym. Dobrze wymieszać. Na gorący upieczony camembert wyłożyć salsę z truskawek. Podawać z grzankami.

 

Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki