Pieczony camembert z truskawkową salsą, miodem i octem balsamicznym
Czerwiec to zdecydowanie smak truskawek. A truskawki to życie! Dlatego korzystam póki są, słodkie, soczyste, idealne. Najchętniej zajadam się nimi prosto z kobiałki, ale jestem łakomczuchem więc nie może być inaczej ;) Ponieważ to zdecydowanie jedne z moich ukochanych owoców, przemycam je wszędzie, gdzie to tylko możliwe. Do owsianki, koktajlów, sałatek, obiadu i oczywiście deserów.
Mój dzisiejszy przepis jest tak prosty a zarazem efektowny, że sprawdzi się nie tylko na co dzień, ale i na specjalne okazje. Przygotujecie go w 15 minut a zachwytom nie będzie końca.
Ciepły, rozkoszny camembert w połączeniu z soczystymi słodkimi truskawkami to przeżycie niesamowicie przyjemne. Cudowny smak lata, który chce się zatrzymać na dłużej.
Spróbujcie koniecznie, a jeśli szukacie innych pomysłów na pyszności z truskawkami zajrzyjcie na stronę przepisy.pl. Oszalejecie ze szczęścia!
Serdecznie polecam!
Pieczony camembert z truskawkową salsą, miodem i octem balsamicznym:
- 1 camembert
- 5 dużych truskawek
- 2 łyżeczki płynnego miodu
- 2 łyżeczki octu balsamicznego
- 3 listki mięty
Camembert upiec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C przez około 15 minut. Aż stanie się mięciutki i kuszący. W międzyczasie truskawki pokroić w plasterki, mięte drobno posiekać. Następnie składniki połączyć i polać miodem z octem balsamicznym. Dobrze wymieszać. Na gorący upieczony camembert wyłożyć salsę z truskawek. Podawać z grzankami.
Smacznego!
O shit! To połączenie musi być przepyszne.
OdpowiedzUsuń