Surówka z cykorii, jabłka i orzechów
Moja dzisiejsza surówka z cykorii jest lekka i świeża. Pełna pobudzających smaków idealnie współgra z cięższymi, tłustymi dodatkami. Oczyszcza nasze kubki smakowe i toruję drogę na kolejne kulinarne doznania.
Serdecznie polecam!
Surówka z cykorii, jabłka i orzechów:
- 4 cykorie
- 1 jabłko
- 1 słodka pomarańcza
- 2 garści orzechów włoskich
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
Cykorię pokroić w cienkie plasterki, omijając głąb, który jest gorzki. Pomarańczę podzielić na segmenty, bądź pokroić w kostkę. Jabłko obrać i także pokroić w kostkę. Majonez wymieszać ze śmietaną, do połączenia składników. Dodać szczyptę soli i pieprzu. Wszystkie składniki połączyć, dodać sos, wymieszać. Wierzch posypać siekanymi orzechami.
Smacznego!
Ale wymyślałaś Paulinko :) rewelacja !
OdpowiedzUsuńBardzo ją lubię, jest super smaczna! :)
Usuń