TRYB JASNY/CIEMNY

Jajka nadziewane suszonymi pomidorami z bazylią

Jajka, jajeczka, jajunia. Jakże fajne te przygotowania do Wielkanocy. Tyle próbowania, tyle smakowania, tyle mlaskania. Wszystko to co lubię najbardziej. Dziś na tapecie jajka nadziewane suszonymi pomidorami i świeżą bazylią.
Szybkie w przygotowaniu, smaczne i wizualnie kuszące. Opcja dla zapracowanych i wybrednych smakoszy. Dla takich co chcą szybko ale najlepiej. Czyli dla mnie. Nie, przesadziłam trochę. Wbrew pozorom nie jestem ani trochę wybredna. Lubię wszystko. Uwielbiam nowe smaki i potrawy. A jeszcze bardziej lubię je sama odkrywać. Przygotowania do Świąt są do tego świetną okazją. 
Jeśli lubicie jajka, serdecznie Wam je polecam. Pyszne!



Jajka nadziewane suszonymi pomidorami z bazylią:

- 5 jajek
- 5 suszonych pomidorów
- garść bazylii
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,3 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżka oliwy

Jajka ugotować na twardo. Przełożyć do zimnej wody, ostudzić. Następnie obrać i przekroić na połówki. Wydrążyć żółtka, połączyć z pozostałymi składnikami i zmiksować. Zmiksowaną masą nadziewać wydrążone białka. Podawać schłodzone.

Smacznego!


Wielkanocne Smaki - edycja V

Komentarze

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki