Chyba nigdy nie przypuszczałam nawet, że przyjdzie dzień w którym będę robić wegańskie sushi.. Jakie to życie jest nieprzewidywalne. I kto by pomyślał, że będę miała prz…
Od jakiegoś czasu prosiliście mnie na blogu i na Facebooku, abym przygotowała przykładowe zestawy do pracy. Lunch boxy, które nie tylko szybko się przygotowuje, ale takż…
Buraczki na ciepło przywołują we mnie najpiękniejsze wspomnienia początków zimy. Beztroskie chwile, zimne wieczory, zapach powietrza nagrzanego sztucznie przez kaloryfer…
W moim domu zawsze są pasty do chleba. Co najmniej dwie. Lubię hojnie nakładać je na domowy chleb i poprawiać sobie nimi nastrój. Tak, do tego są wręcz idealne. Lepsze n…
Trufle, trufelki...któż ich nie lubi. Wiadomo! Kochają je wszyscy, w każdej ilości. A jeśli niezwykle kaloryczna wersja zostaje zastąpiona wersją fit, kochamy je jeszcze…
Dynia jest moją ukochaną bazą do jesiennych, rozgrzewających zup. Jest nie tylko pyszna i zdrowa, ale jej cudny pomarańczowy kolor automatycznie dodaje nam energii. Od r…
Założę się, że znacie chili con carne. Na bank. Ale czy słyszeliście o jego wegetariańskiej wersji chilli sin carne? Nie? No to najwyższa pora to zmienić. Bezmięsna wers…
Sezon dyniowy w pełni, więc trzeba z niego korzystać. W ostatnich dniach upiekłam więc sporą porcję falafela z dynią i amarantusem. Doskonały, zdrowy, smaczny i do tego …
Wegańskie czy też wegetariańskie kotlety, są najlepsze na świecie! Słowo honoru. Teoria sprawdzona. Nie wiem czemu tak jest, ale mają w sobie coś całkowicie nieziemskieg…