TRYB JASNY/CIEMNY

Lody sernikowe o smaku masła orzechowego z granolą

Jak to dobrze, że lato się jeszcze nie skończyło. Wiem, wiem.. wrzesień to już klimaty bardziej jesienne, ale dla mnie do jesieni zostało jeszcze trochę czasu. Dynie muszą poczekać w kolejce. Dlatego dziś mam dla Was lody. Ale nie zwyczajne. Lody o smaku sernika z masłem orzechowym i orzechową granolą.
Hmm.. trochę się obśliniłam. Wybaczcie. Jednak te lody są wyjątkowo pyszne. Kremowe, lekko słodkawe, z wyraźnym smakiem masła orzechowego i dodatkiem chrupkiej granoli. Czy może być coś lepszego, aby zatrzymać lato?

A jeśli powiem Wam, że do tego te fantastyczne lody możecie przygotować sami w domu? I, że to wcale nie jest trudne?

Zapewniam Was, że jeśli raz zrobicie je samodzielnie, więcej nie sięgniecie po sklepową wersję! Są super pyszne.

Serdecznie polecam!

Lody sernikowe o smaku masła orzechowego z granolą:

- 230 gramów kremowego serka
- 0,5 szklanki cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Wszystkie składniki, poza granolą przełożyć do blendera kielichowego. Zblendować na gładką masę. Spróbować i w razie potrzeby dodać więcej cukru pudru. Do masy dodać połowę granoli i przelać do maszynki do lodów. Dalej postępować zgodnie z instrukcją producenta. Moje lody było gotowe mniej więcej po 20 minutach. Tak przygotowane lody szczelnie zamknąć i zamrozić na około 1 godzinę lub do czasu aż będą idealnie zwarte i gotowe do nabierania gałek gałkownicą do lodów. Przed podaniem posypać pozostałą ilością granoli.

Smacznego!

Komentarze

  1. Witam, nie mam maszynki do lodów a przepis bardzo mi się podoba, czy możne je wykonać bez maszynki?

    OdpowiedzUsuń
  2. No więc właśnie. Też nie mam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja też nie mam, a brzmią pisznie :(

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki