TRYB JASNY/CIEMNY

Grzane piwo z miodem i pomarańczami

Dziś dzielę się z Wami na najprostszy przepis na grzane piwo z miodem. Przygotowuje je kiedy niczym innym nie mogę się rozgrzać. Działa bezbłędnie. Na bazie tego przepisu możecie kreować swój własny, ulubiony smak.Wszystkie ruchy są dozwolone.
W przypadku grzanego piwa istnieje tylko jedna, kluczowa zasada. Nie dopuszczamy do tego aby piwo się zagotowało. Powinniśmy je jedynie podgrzewać. Jeśli lubicie piwo z sokiem, możecie go dodać. Jeśli nie przepadacie za rodzynkami, omińcie je. To samo tyczy się ilości miodu. Dodając go, próbujcie i dopasowujcie do własnych, smakowych preferencji.

Serdecznie polecam!

Grzane piwo z miodem i pomarańczami:

- 500 ml jasnego piwa
- 2 pomarańcze
- 2 łyżki miodu
- garść rodzynek
- kilka goździków

Pomarańcze obrać i pokroić w półplasterki. Piwo przelać do garnka i podgrzać. Nie gotować. Dodać goździki, miód, rodzynki i pomarańcze. Wymieszać i pozostawić na niewielkim ogniu, do przegryzienia smaków.  Podawać od razu. 

Smacznego!

 

Komentarze

  1. Pierwszy mój przepis - piwo zagotowane. Porażka. Potem już nie popełniłem takiego błędu. Butelka perly, cierpliwość i dbałość o ospowiedni gaz, ten przepis i ... wyszło pysznie. Dziękuję!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki