TRYB JASNY/CIEMNY

Młoda kapusta


Młoda kapusta to smak nadchodzącego lata. Jest wyjątkowa, nie da się jej z niczym pomylić. Pachnąca, lekka, słodka a zarazem pieprzna. Uwielbiam. Okazuje się, że będąc na diecie, taka kapusta to prawdziwa rozkosz.
Młoda kapusta, łatwizna. W moim domu rodzinnym podawało się ją ze skwarkami z boczku, lub jako dodatek do mięsa. Ponieważ nie jem mięsa, u mnie spełnia rolę posiłku. Uwielbiamy ją wszyscy i rok w rok nie możemy doczekać się kiedy pojawi się na lokalnym ryneczku.
Jeśli lubicie młodą kapustkę polecam Wam ten przepis. Jest super prosty a taki smaczny, że wow!

Serdecznie polecam!



Młoda kapusta:

- 1 młoda kapusta
- 1 cebula
- 1 marchew
- 1 pęczek koperku
- 2,5 szklanki wody
- 2 łyżeczki soli
- pieprz


Kapustę posiekać najdrobniej jak się da. Cebulę pokroić w piórka, marchew w półplasterki. Koper zsiekać bardzo drobno. Do garnka dodać wszystkie składniki poza koprem i gotować około 30 minut. Następnie dodać koper i doprawić do smaku. 

Smacznego!

 

Komentarze

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki