TRYB JASNY/CIEMNY

Jajka nadziewane z chrzanem i koperkiem


Jajka nadziewane na Wielkanoc muszą być. I pomimo, że są dość oklepane i pewnie znacie milion przepisów na nie, mam dla Was kolejny. Tym razem bardzo bardzo smaczny i super prosty. Takie jajka przygotujecie w 10 minut i jestem pewna, że będziecie zachwyceni.
Moim zdaniem jeśli chodzi o jajka nadziewane, nie mogą być zbyt wyszukane a ich smak musi być 100% idealny. Wiele razy spotykałam się z jajkami, które były mdłe, dziwne i jakieś takie.. nie za bardzo zjadliwe. Jeśli już mamy Święta Wielkanocne, jajka muszą być na dziesiątkę! Te jajka takie są. Chrzan zdecydowanie podbija smak, chrupkość cebulki nadaje im wyrazu a całość jest idealnie zbilansowana.

Serdecznie polecam!



Jajka nadziewane z chrzanem i koperkiem:

- 3 jajka
- 0,5 czerwonej cebuli
- 2 łyżki koperku
- 2 łyżeczki chrzanu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka majonezu
- szczypta soli

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Obrać, przekroić na pół. Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Z jajek wyjąć żółtka, posiekać drobno. W miseczce połączyć majonez, musztardę, chrzan, cebulkę, żółtka i posiekany koperek. Przyprawić solą. Każdą połówkę nadziać masą chrzanową, schłodzić.

Smacznego!

 

Komentarze

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki