TRYB JASNY/CIEMNY

Wegańska kanapka mistrzów

Dziś wieczorem sportowe emocje sięgną zenitu. Wszyscy kibice i wielbiciele piłki nożnej połączą się w radosnych okrzykach. Ja też się do nich zaliczam! Dziś będzie moc. W takim razie konieczne jest przygotowanie zdrowych przekąsek, by na okrzyki mieć siłę. U mnie wegańska kanapka mistrzów. Jest MEGA!
Wielkie kanapki z zaskakującymi składnikami to moja odwieczna słabość. Nie będę się tutaj pogrążać i opowiadać o tragicznych, niezdrowych przygodach z fast foodowymi gigantami. Ten okres mojego życia dobiegł końca. Teraz mam nowe uzależnienia. Zdrowsze i baaardzo smaczne!

Dzisiejsza kanapka się do nich zalicza. Jest doskonała. Dosłownie eksploduje smakiem. Jeśli lubicie takie smakowite olbrzymy, to jest coś dla Was! 

Serdecznie polecam!


Wegańska kanapka mistrzów:

- 2 kromki pełnoziarnistego razowego chleba *
- 2 łyżki młodej kiszonej kapusty
- 1 słodki pomidor
- 1 ogórek gruntowy
- 2 rzodkiewki
- szczypior
- 2 łyżeczki płatków drożdżowych
- 2 liście sałaty

Chleb posmarować po obu stronach pastą z białej fasoli. Na jednej połówce ułożyć kiszoną, młodą kapustę, docisnąć. Na kapuście ułożyć pokrojone plastry rzodkiewki i posypać płatkami drożdżowymi i posiekanym szczypiorkiem. Na szczypior położyć liść sałaty. Na drugiej połówce położyć dwa plastry pomidora i pokrojonego ogórka. Na wierzch docisnąć także liść sałaty. Następnie obie kromki delikatnie złożyć, docisnąć. Można pokroić po skosie by było łatwiej jeść.

* chleb można wcześniej upiec w tosterze 

Smacznego!

Wegetariański obiad VII

Komentarze

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki