TRYB JASNY/CIEMNY

Czekoladowy mus rumowy z twarogiem


Zastanawiałam się bez czego nie wyobrażam sobie Walentynek. Bez wina? Bez kina? a może bez kwiatów? Nie! Nie wyobrażam sobie Walentynek bez CZEKOLADY. Postanowiłam zatem przygotować dla Was coś ekstra. Pyszny, lekki deser, który rozgrzeje Wasze serca do dna!
Rum, czekolada i orzechy to smaki, które bardzo się lubią. Twaróg doda całości kremowości i będzie alternatywą dla osób, które nie mogą jeść jajek. Słodko- gorzkawa żurawia będzie niczym wisienka na torcie. Zapewniam Was, że jest to przepis, z którego nie można być niezadowolonym!

Jeśli macie ochotę na inne słodkie, walentynkowe desery, polecam serdecznie:

Czekoladowy mus rumowy z twarogiem:

- 400 gramów półtłustego twarogu
- 3 czubate łyżki kakao
- 50 ml rumu
- 50 ml syropu orzechowego do kawy
- 2 łyżki drobnego cukru
- konfitura z żurawiny

Twaróg wymieszać z kakao, rumem, syropem orzechowym i cukrem. Bardzo dokładnie zmiksować, aż całość stanie się jedwabista i gładka. W razie potrzeby dosłodzić do smaku. Przełożyć do szklaneczek i schłodzić. Po schłodzeniu na wierzchu ułożyć po dwie łyżki żurawiny.

Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki