TRYB JASNY/CIEMNY

Makaron z warzywami w kokosowym sosie

Szybkie obiady, sycące, aromatyczne  - to coś dla mnie. Kiedy nachodzi mnie głód, nie mam cierpliwości czekać. Chcę już. I dlatego też codzienne wymyślam tysiące ekspresowych przepisów, które pomagają mi przetrwać, nawet w największym czasowym bałaganie.
Nie wiem jak Wy, ale ja lubię się najeść. I nie mówię tu wcale o ilości, bo niestety na raz zjeść dużo nie mogę. Niestety przez to równie szybko robię się ponownie głodna, więc częstotliwość mam całkiem niezłą. Dlatego też staram się przygotowywać posiłki, które będą na tyle bogate, że mnie skutecznie nasycą i dodadzą pożądanej energii. Dzisiejszy makaron jest właśnie taki. Pyszne warzywa, otulone kremowym, kokosowym sosem oraz smakowity makaron - spełniają wszelkie wymagania. Obiad zaskakujący w swej prostocie, lecz naprawdę bardzo dobry.
Polecam!



Makaron z warzywami w kokosowym sosie:

- 1 brokuł
- 150 gramów makaronu spaghetti bezglutenowego
- 0,5 bakłażana
- 0,5 cukinii
- 1 cebula
- 1 puszka mleka kokosowego
- 1 żółta papryka
- 1 łyżeczka soli

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Lekko posolić. Dodać pokrojonego w cienkie plastry brokuła, oraz pokrojone w kostkę cukinię i bakłażana. Podlać oliwy i smażyć kilka minut, aż warzywa zmiękną. Żółtą paprykę pokroić w cienkie paski i również dodać na patelnię. Zalać mlekiem kokosowym, posolić i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu aż warzywa zmiękną a mleko się zredukuje nabierając dość gęstej konsystencji. Dodać makaron, wymieszać.

Smacznego!


Warzywa psiankowate 2016

Komentarze

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki