TRYB JASNY/CIEMNY

Ciepła sałatka z boczniakami, brązowym ryżem i miechunką peruwiańską

Czy jest lepszy afrodyzjak niż smaczne jedzenie w doborowym towarzystwie? Moim zdaniem nie bardzo. Zatem dziś mam dla Was kolejną propozycję na walentynkowy obiad. Cudowną, ciepłą sałatkę z boczniakami, brązowym ryżem i miechunką peruwiańską.
To sałatka pełna smaków i aromatów. Lekko słodka, słona, kwaskowa. Z mięsistymi boczniakami, chrupiącą cebulką i słodkawą miechunką. Bogaty smak brązowego ryżu sprawia, że całość jest kremowa i sycąca. Do tego wszystkiego sałatka ta jest bardzo smaczna i piękna. Idealna na walentynkowy wieczór. Jestem pewna, że będzie Wam smakować.

Serdecznie polecam!




Ciepła sałatka z boczniakami, brązowym ryżem i miechunką peruwiańską:

- 100 gramów brązowego ryżu
- 4 suszone pomidory
- 30 gramów miechunki peruwiańskiej
- 10 boczniaków
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 dojrzały pomidor
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka tymianku

Ryż ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę, usmażyć na oliwie. Dodać miechunkę. Boczniaki pokroić w cienkie plasterki, dodać do cebulki. Lekko posolić, popieprzyć. Dodać pokrojonego w dużą kostkę pomidora i pokrojone w paseczki pomidory suszone. Przyprawić tymiankiem, smażyć na średnim ogniu, aż pomidory się przysmażą i zmiękną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na ciepłym ryżu. 

Smacznego!

Komentarze

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki