TRYB JASNY/CIEMNY

Truskawkowy mus z cieciorki



Wow, ale gorąąco!Z nieba leje się prawdziwy żar. Wspaniale, na bank tego lata nie zmarzniemy. Tylko, żeby się za bardzo nie przegrzać warto pamiętać o dużej ilości wody. A jak już po tej wodzie zgłodniejecie polecam zimny mus truskawkowy z cieciorki. Idealny na upał.
Jak jest ciepło nie chce nam się jeść, no przynajmniej nie tak bardzo bardzo jak wcześniej. Niestety, jeśli zastosujemy dietę płynną tak czy siak opadniemy z sił i w konsekwencji rzucimy się na stos śmieciowego jedzenia. Polecam Wam przygotowanie czegoś co z jednej strony Was skutecznie schłodzi, a z drugiej zapewni taką ilość dobrych kalorii, która wystarczająco długo będzie dodawała Wam sił. Mus truskawkowy z cieciorki z masłem orzechowym to jest coś! Kremowy, ale lekki. O wyraźnie truskawkowym smaku, aromatyczny. Smakuje trochę jak shake, ale jest o znacznie lepszym składzie. Serdecznie polecam!


Truskawkowy mus z cieciorki:

- 1 puszka cieciorki
- ok. 12 dużych truskawek
- 2 czubate łyżki masła orzechowego
- 2 łyżki miodu
- 1 cukier waniliowy
- 200 ml lodowatej wody

Cieciorkę odcedzić i bardzo dokładnie wypłukać pod zimną wodą. Następnie przełożyć do pojemnika blendera, połączy z lodowatą wodą i zmiksować na gładką masę. Dodać miód, cukier waniliowy i masło orzechowe. Ponownie dokładnie zmiksować. Nie przestając miksować dodawać po truskawce, aż całość nabierze pięknego, różowego koloru. Przełożyć do miseczki i schłodzić mocno przed podaniem.

Smacznego!



Lekkie i szybkie dania na upalne dni

Komentarze

Prześlij komentarz

Polecane posty

instagram @paulina_gruszecka

Copyright © Jazzowe Smaki